Фенербахче победи у дома Севиля с 3:2 в първи осминафинал от Шампионската лига, въпреки че испанците на два пъти изравняваха резултата в Истанбул.

Севиля можеше да поведе още в петата минута, когато след центриране на Дуда от ъглов удар, Фредерик Кануте засече топката с воле, но я изпрати право в Демирел, който спаси, въпреки че нямаше добра видимост заради множеството играчи пред себе си.

Създалата адска атмосфера публика на стадион Шюкрю Сарачоглу избухна в 15-ата минута, когато сърбинът Матея Кежман с глава вкара за домакините, след като успя да се промъкне между Ивица Драгутинович и Жулиен Ескюде след подаване на Борал отляво.

Само седем минути по-късно резултатът бе изравнен с автогол на бразилския бранител на Фенербахче Еду, който се опита да изчисти центриране на Даниел Алвеш, отиващо към Луиш Фабиано, но прати топката в мрежата си.

Турците отново излязоха напред в 55-ата минута, когато Роберто Карлос центрира от ъглов удар, защитата на Севиля не реагира добре и непокритият Лугано с глава вкара в горния десен ъгъл на Палоп.

Носителят на Купата на УЕФА за втори път изравни в 66-ата минута. Поулсен центрира от корнер към близката греда, Кануте с глава намери Ескюде и бранителят от четири метра препарира Демирел.

Натискът на домакините доведе до заслужен трети гол четири минути преди края, вкаран от влезлият само две минути преди това Семит Сентюрк, който не бе покрит добре от испанската отбрана и след рикошет в Драгутинович оформи крайното 3:2.

Реваншът на стадион Рамон Санчес Писхуан в Севиля е на 4 март.