Той чакаще трепетно на паркинга на мъжкия отбор, за да се снима с Кристиано Роналдо и Серхио Рамос. Купуваше си книга след книга, посветена на идола си Гарет Бейл. До преди една година дори подкрепяше отбора на сърцето си от трибуните на "Сантиаго Бернабеу". Колко много обаче се промени оттогава! Днес Серхио Регилон е нещо повече от основна част от състава на "белия балет". Той е отговорен затова един от най-добрите леви бекове в клубната история, Марсело, да стои на резервната скамейка и да моли за трансфер в Ювентус.

Ако сте гледали съботното Ел Класико за първенство (1:0 за Барселона б.р.), то едва ли сте останали впечатлени от играта на Реал Мадрид. Само че един от малкото светли лъчи бе именно Регилон.

Дрибъл, центрирания, отдаденост и себераздаване до последно отличиха футболиста с 23-и номер, който изглеждаше сякаш това е поредното му Ел Класико и той има огромен опит в тези битки. Само че това бе неговият дебют в дербито на Примера дивисион. "Оазис в хаоса", така го определи вестник "АС", а "Марка" допълни: "Най-добрият".

А до не толкова отдавна Регилон, сега на 22 години, изобщо не смееше и да мечтае да бъде рамо до рамо до идолите си. Като юноша на тима той често причаква звездите, за да се снима с тях за спомен. Особено скъпи са му снимките с неговия любимец Гарет Бейл. Още в годините си в Тотнъм Бейл впечатлява Регилон с начина, по който играе на неговата позиция. Регилон дори си купува две книги, посветени на уелсеца, а през 2013-а в Twitter споделя снимка на Бейл в екипа на Спърс и към нея пише "обичам те".

5 години по-късно Регилон все още беше най-вече фен на големия отбор. Той бе един от 80-те хиляди на "Бернабеу", стискащи палци по време на осминафиналите в Шампионска лига с Пари Сен Жермен преди година. Срещу Барса пък играеше само на п0лейстейшъна си. 

Реалността за него по това време се казваше Сегунда Дивисион Б. В третото ниво на испанския футбол Регилон играеше за втория тим на Реал. По това време той бе считан за способен играч, който върши добра работа за отбора, но в никакъв случай не и за бъдещ титуляр в първия състав.

Всичко това се променя след оттеглянето на Зинедин Зидан и назначението на Жулен Лопетеги. Новият наставник е бивш шеф на школата на клуба, който обича да залага на юноши. Така през юли изненадващо той взе Регилон за подготовката на тима за новия сезон. Още по-изненадващо пък в края на август Лопетеги реши юношата да остане в първия тим за заместник на Марсело. По този начин специалистът жертва закупения година по-рано за 30 милиона евро от градския съперник Атлетико Тео Ернендес.

До този момент Регилон дори нямаше мач за някоя от юношеските гарнитури на Испания и решението изглеждаше странно. Само че в подготовката Лопетеги се бе убедил в качествата му. На въпрос защо го е предпочел пред Ернандес, простичкият отговор бе, че Регилон го е впечатлил повече.

Лопетеги не се задържа много на поста, но пък бе назначен Сантиаго Солари, доскорошният треньор на Регилон във втория отбор. Той логично бе напълно наясно с качествата му и постепенно под негово ръководство 22-годишният бранител се превърна в нещо повече от алтернатива на Марсело.

Бразилецът от месеци е в лоша форма и желае трансфер в Ювентус, а Регилон моментално се възползва. От началото на 2019-а, с изключение на първия полуфинал за Купата на Краля срещу Барса, испанецът е в титулярния състав във всеки важен двубой. Преди всичко, в защита той изглежда доста по-стабилен от обичащия офанзивната игра Марсело. В същото време обаче е ценен и в организирането на атаки с много хитри пасове към играчите пред себе сип

"Това е истинска мечта. Аз съм най-щастливият човек на света", сподели наскоро Регилон, който допълни, че клубът го е научил да се бори "здраво за своите цели".

Интересна подробност от биографията на футболиста е, че той прекарва два сезона под наем в скромния третодивизионен Логронес. Там обаче го ползват като ляво или дясно крило и Регилон съвсем започва да наподобява на идола си Бейл. В един мач срещу резервите на Атлетик Билбао дори реализира четири гола.

През 2017-а се завръща в Реал и под ръководството на Солари все пак се ориентира в позицията на ляв краен защитник.

Бъдещето на самия Солари на "Бернабеу" изглежда под въпрос. Но по всичко изглежда, че това на Регилон ще бъде свързано с фланелката на "белия балет" още дълго време.

Балансът в съблекалнята на Реал при Солари