Управлението на съблекалнята на Реал Мадрид при Сантиаго Солари е малко по-различно от първоначално очакваното. Аржентинецът се славаше с това, че има подкрепата на президента. За това засвидетелства и дългосрочният договор, който той получи. Последните резултати на отбора разбира се, разклатиха много сериозно позициите на Солари. Той трябваше да представлява един вид мост между този проект и предстоящия за следващия сезон. В същото време наставникът на „кралете“ демонстрира категорична решимост в отношението си към някои играчи, а в същото време гласува пълно доверие на други.

Още от първия момент аржентинецът не се притесни да разтърси пулса в съблекалнята и остави Иско, Марсело и Гарет Бейл на резервната скамейка. В същото време Солари даде отговороности на младите играчи като Регилон, Винисиус и Валверде. Първите двама вече изглеждат като безспорни титуляри. Решения, които се харесват повече или по-малко, но не оставят никакво съмнение, че Солари, в първия си опит като елитен треньор, искаше да се демонстрира като личност. Като в счетоводен баланс неговите решения се записват и се отчитат загубите и печалбите.

Феновете оценяват много решението на Солари да гласува доверие на Винисиус, Регилон, Лукас Васкес и Маркос Йоренте. Треньорът възкреси кариерата на Йоренте, който имаше черна година в Мадрид под ръководството на Зидан. Аржентинецът гласува голямо доверие на Лукас Васкес, който се превърна в неизменна част от неговия титулярен състав. До назначението на Солари, Винисиус и Регилон имаха само по около 30 минути игрово време при Лопетеги.

И, както при всеки баланс, който има положителна страна, от другата са загубите. Солари свали тотално доверието си от Марсело, Иско, Гарет Бейл и Марко Асенсио. Четиримата се превърнаха в играчи от миманса, с много второстепенна роля. Без никакво съмнение с отсъствието на тези четирима играчи Реал Мадрид загуби много. Вярно е, че Марсело не е в добра форма и това най-ясно си пролича при загубата от Жирона на „Сантиаго Бернабеу“, но за това вина има и треньорът. Само до преди по-малко от година бразилецът бе сочен като един от най-добрите леви бекове в топ първенствата от Европа. Какво се промени за толкова кратък период? През септември Иско бе фурия на терена, но след треньорската смяна халфът е незабележим, а Реал Мадрид губи много от това. Губи играч, който може да задържа топката в центъра на терена, който може да конструира играта на отбора по перфектен начин. Ситуации с Бейл и Асенсио са още по-деликатни. Уелският футболист бе изместен от Винисиус, а Асенсио дори не получава и частичен шанс. Той е пускан в игра при крайно незадоволително развитие на мачовете на Реал Мадрид.

Така че, Солари трябва да си направи равносметката.