Атлетик Билбао утежни още повече положението си в Примера дивисион, допускайки трета поредна загуба в гостуването си на Селта. Баските паднаха с 1:3 и продължават да се свличат в класирането. 

Този мач беше решен за 10 минути в началото си. Между 16-та и 26-та минута домакините от Виго нанизаха три безответни попадения, а голът на Раул Гарсия малко след това беше само, за да се оформи крайният резултат. 

Селта започна вихрено тази битка. Още в 16-та минута Пионе Систо центрира страхотно вляво на наказателното поле, където Серхио Гомес беше оставен непокрит и стреля с глава, прехвърляйки вратаря за 1:0. 

След още шест минути домакините нанесоха още един тежък удар по "лъвовете". Тогава Андреу Фонтас пусна далечен пас зад защитата за Яго Аспас, той с хубав удар в далечния ъгъл на вратаря прати топката в мрежата и резултатът набъбна на 2:0. 

Всичко на практика свърши в 26-та минута. Тогава Даниел Вас центрира отдясно на наказателното поле, Яго Аспас изпревари прекия си пазач и с глава прониза вратаря за трети път. Така всичко беше ясно още в средата на първото полувреме. 

Все пак баските се отърсиха и тръгнаха малко по-напред. Те успяха и бързо да върнат едно попадение чрез Раул Гарсия в 38-та минута. Тогава Енеко Боведа му центрира отдясно и той от воле с мощен боц щеше да скъса мрежата за 1:3. 

До края на мача и пред двата тима се откриха положения за гол, но Яго Аспас пропусна да оформи хеттрика си, а Аймерик Лапорт и Унай Нунес изпуснаха добри шансове да върнат "лъвовете" в мача. 

След тази развръзка Селта събра 14 точки в средата на таблицата и вече е на 10-то място преди изиграването на останалите срещи от кръга. Атлетик Билбао остава с 11 малко над чертата на изпадащите. Засега последен под нея е Алавес с 6 точки.