Селта сложи край на серията си от три мача без победа. Галисийците се справиха с последния в класирането Уеска на своя "Балаидос" с 2:0 и така успяха да се затвърдят в средата на таблицата на Примера дивисион. 

За кой ли път големият герой за "небесносините" беше нападателят Яго Аспас. Топреализаторът на тима наниза и двете попадения за успеха, а гостите така и не успяха да намерят отговор на светкавичните атаки на съперника. 

Интересното е, че първото положение в мача беше още в 8-та минута и беше в полза на Уеска. Тогава обаче Кристиан Ривера не стреля добре с глава от чиста позиция, получила се след перфектно центриране на Мои Гомес. 

Постепенно обаче домакините вдигнаха оборотите и бяха близо до гола, но на два пъти Софиян Буфал пропиля страхотни ситуации. В 38-та минута вече нямаше какво да предотврати попадението в полза на галисийците. 

Тогава при една бърза атака топката стигна до Уго Майо в наказателното поле и той пусна на скорост за Яго Аспас на празна врата. Топреализаторът нямаше как да сбърка от такава ситуация и направи резултата най-после 1:0. Той се запази такъв и до края на полувремето. 

След почивката Селта можеше да удвои, но Давид Хунка в 57-та минута не можа да намери очертанията на вратата. Малко след това домакините поискаха и дузпа, но след разглеждане на ситуацията с VAR реферът прецени, че такава не би трябвало да има. 

В 70-та минута Браис Мендес можеше да реши всичко с втори гол за "небесносините", но ударът му беше избит от вратаря на гостите. Но и той нямаше какво да направи вече в 77-та минута, когато Яго Аспас оформи крайното 2:0. 

Тогава той надбяга защитник при един дълъг пас, финтира го с пета, излезе сам срещу вратаря и с фалцов удар в далечния му ъгъл го препарира за 2:0. Това се оказа и последният гол в мача, с което Селта си заслужи трите точки. 

С тях тимът от Виго има вече 17 точки, с колкото са още Валенсия, Хетафе и Валядолид. Това отрежда на галисийците място в средата на таблицата. Уеска пък е твърдо на дъното със своите 7 точки и е на цели шест от спасителния бряг.