Селта превъзмогна тежкия старт на сезона, в който загуби от гранда Реал Мадрид. Сега галисийците се реабилитираха пред феновете си на "Балаидос" и взеха скалпа на друг от големите тимове в Ла Лига - Валенсия. 

Момчетата на Франсиско Ескриба надделяха с 1:0 и взеха глътка въздух. Габриел Фернандес беше големият герой за "небесносините", като реализира единственото попадение четвърт час след началото на битката. 

Мачът започна перфектно за домакините, които тръгнаха смело напред след първия съдийски сигнал и на практика отбелязаха при първата си сериозна опасност. Четвърт час след началния сигнал се стигна до продължителна атака, при която в крайна сметка топката стигна до Денис Суарес на левия фланг, той пусна хитро за Габриел Фернандес и неговият удар беше неспасяем за Яспер Силесен. 

"Прилепите" бяха близо до изравняването в 30-та минута, когато Даниел Вас направи самостоятелен пробив, изстреля мощен шут, но вратарят на домакините се намеси и изби топката в горната греда, за да запази аванса на тима си. 

В крайна сметка, въпреки ситуациите, които се откриха пред двата тима до края на полувремето, повече попадения нямаше и почивката дойде с гол аванс за Селта. Малко след подновяването на играта "небесносините" бяха близо и до втори гол, но изстрелът на Габриел Фернандес беше спасен този път от Силесен. 

Равностойната игра продължи до самия край, като Фернандес и Яго Аспас изпуснаха страхотни шансове за тима от Виго, а Кевин Гамейро, Феран Торес и Хосе Гая пропуснаха възможностите за Валенсия и полека-лека шансовете пред тима се изпариха. 

Последната хубава ситуация в мача беше за домакините в продължението на мача. Тогава Есекил Гарай направи дузпа, а от 11-те метра Денис Суарес не успя да преодолее Силесен и крайният резултат се запази непроменен. 

Така Селта записа първа победа във втория кръг, докато Валенсия продължава да е само с една точка и има доста въпросителни пред наставника Марселино. В другия късен съботен мач от Примера дивисион Хетафе и Атлетик Билбао завършиха наравно 1:1.