След три сезона в Барселона, в които изигра едва пет шампионатни срещи, Яспер Силесен направи днес дебют на вратата на Валенсия в 1-ия кръг на новото испанско първенство. Но срещата у дома на Местая срещу Реал Сосиедад завърши екстремно 1:1, след като продължи цели 102 минути.
Съдията Хесус Хил Мансано отсъди две дузпи в мача- по една за двата отбора, както и вдигна червен картон в 10-ата минута на добавеното време на мача Коклен от Валенсия, предизвикал дузпата.
Силесен имаше работа още в началото на мача, когато беше затруднен от изстрелите на Аднан Янузай, Микел Ойрасабал и Микел Мерино. Но добрите намеси на холандеца и един удар в гредата запазиха нулевото равенство. Гонсало Гедеш беше най-опасен в предни позиции за отбора на Валенсия.
С началото на второто полувреме Реал Сосиедад отново натисна и търсеше попадението, но Валенсия откри резултата. Кевин Гамейро откри резултата в 58-ата минута, след като получи пас през центъра от Даниел Вас. След като поведе в резултата, тимът на домакините можеше да направи 2:0, но Гедеш и Родриго Морено пропуснаха.
Пред другата врата шведският нападател Александер Исак се появи на терена в последните 20 минути и можеше да вкара, а след това имаше претенции и за дузпа срещу него. Добавеното време беше 8 минути, като първо Денис Черишев стреля, а на отбитата топка Гамейро не беше концентриран и прати топката в аут. В 99-ата минута Исак беше спънат на ъгъла на наказателното поле, а Вилиан Жозе изпълни фаула в ръката на Франсес Коклен. Съдията отсъди дузпа и показа втори жълт картон на французина. Ойрасабал изпрати холандския вратар в обратния ъгъл и изравни./БТА