Отборът на Селта победи Ейбар с 2:0 в двубой от 25-ия кръг на испанската Примера дивисион. Така Селта Виго изравни по точки Ейбар , а двата тима вече имат по 35 в актива си и излезе седми. Тимът на Ейбар е осми във временното класиране.

С успеха Селта прекъсна серия от три мача без победа в Примера, а Ейбар записа второ поредно поражение след загубата от Барселона в предишния си мач.

Първата опасност бе пред вратата на домакините. В 11-ата минута Жоан Жордан овладя топката и стреля, но стражът на Селта Рубен Бланко спаси вратата си. Пет минути по-късно Максимилиано Гомес остана очи в очи с вратаря на на Ейбар Марко Дмитрович, но не успя да го преодолее.

Пионе Систо на свой ред пропусна възможност за домакините в 31-ата минута, а в 41-ата Гарсия Кике не намери целта след удар по посока вратата на Селта Виго.

В самия край на полувремето Ташаши Инуи прати топката над гредата на домакините.

Именно футболистите на Селта излязоха напред в резултата в 56-ата минута. Яго Аспас получи удобен пас от Емре Мор, стреля и преодоля вратаря на гостите за 1:0.

Ейбар търсеше начин да изравни и в 64-ата минута Инуи отново бе намерен добре и стреля, но пак прати топката над вратата.

В 75-ата минута Серхио Гомес вкара за втори път топката във вратата на гостите, но попадението не бе зачетено заради засада. Четири минути по-късно обаче, в 79-ата Максимилиано Гомес не сгреши и вкара за 2:0, покачвайки преднината на Селта.

Даниел Вас стреля опасно към вратата на Ейбар в 83-ата минтуа, но Дмитрович внимаваше и спаси.