Селта не успя да спечели дербито с Ла Коруня на свой терен и така изпусна възможността да се доближи още повече до местата, даващи право на участие в Шампионската лига от новия сезон. Битката във Виго завърши наравно 1:1. 

Двубоят предложи много емоции, но развръзката в него дойде още преди почивката. Гостите бяха първите, които ликуваха, след като в 21-та минута Селсо Борхес се разписа на празна врата след перфектна асистенция на Луис Алберто. 

Последва масиран натиск на Селта, като Фабиан Ореяна изпусна малко след това да изравни. Но в 30-та минута статуквото вече беше възстановено. Дуран Нолито се разписа със страхотен удар от наказателното поле и не остави шанс на стража на противника - 1:1. 

Последва втора част, в която битката властваше, а положенията не бяха чак толкова много. Емоциите бяха нажежени и това се отрази най-вече на Алехандро Арибас от състава на Депортиво, който в рамките само на шест минути си изкара два жълти картона и остави тима си с човек по-малко от 68-та минута. 

Но това не оказа фатално за гостите от Ла Коруня и в крайна сметка те си тръгнаха непобедени от дербито. Тази точка обаче няма да им е от особена полза, след като са достатъчно далеч от опасната зона и прекалено назад от местата в Европа. 

Селта обаче събра 49 точки и е на пет от четвъртия Виляреал, с което не успя да го притесни сериозно в битката за място в Топ 4. На всичко отгоре тимът от Виго може да бъде свален от петата позиция в зависимост от развоя на неделните битки от 31-ия кръг на Примера дивисион.