Ако до края на календарната година Кристиано Роналдо успее да вкара още 12 гола, голямата звезда на Реал Мадрид ще запише поредното си уникално постижение. Предвид факта, че до края на сезона има още доста време, изглежда много вероятно португалецът да оглави вечната голмайсторска ранглиста на топ 5 първенствата в Европа.

Само за 7 дни седмица 31-годишният Роналдо вкара 5 попадения – три в градското дерби срещу Атлетико Мадрид и после два срещу Спортинг Хихон. До идването на зимната пауза има още 5 мача, като 3 от тях са за първенство, а този срещу Валенсия на 18 декември е отложен за по-нататък.

Към момента Кристиано има 354 попадения в шампионатите на Испания и Англия, като изостава само с 12 от лидера Джими Грийвс. Бележитият англичанин има 366 попадения, а само на едно зад него е друга легенда на ХХ век – германецът Герд Мюлер.

Предвид формата на Роналдо в последно време, в Испания изчислиха, че може би ще му трябват още 10 мача от Ла Лига, за да подобри постижението. Това означава, че някъде в средата на февруари постижението трябва да стане факт.

Междувременно, звездата на Барселона Лионел Меси е четвърти с 321 попадения.