Отборите на Виляреал, Ейбар и Малага допуснаха изненадващи поражения в първите си мачове от шестнадесетинафиналите на турнира за Купата на Краля.

„Жълтата подводница“ претърпя поражение с 2:3 от Уеска. Двубоят започна добре за състава на Уеска, който още в 3-ата минута излезе напред в резултата, след попадение на Луис Фернандес. В последствие гостите стигнаха до изравняване след попадение на Лейва в 51-ата минута. Две минути по-късно Миранда от дузпа отново изведе домакините напред – 2:1, а Бакамбу направи 2:2 в 58-ата минута.

В 75-ата минута Мачис оформи крайното 3:2 в полза домакините.

Отборът на Уеска не съумя да завърши мача в пълен състав, след като в 92-ата минута Кристиан Фернандес бе изгонен с червен картон.

Реваншът е на 17 декември от 22.00 часа.

В другия мач от същата фаза Малага загуби от Мирандес с 1:2. Срещата започна добре за домакините от Мирандес, които поведоха след 34 минути игра. В автор на първия гол се превърна Алекс Гарсия. Роке Санта Крус изравни в 52-ата минута, а крайното 2:1 бе оформено в 69-ата минута от Лаго Жуниор.

Ответният мач е на 16 декември от 22.00 часа.

На свой ред, Ейбар падна тежко от Понферадина с 0:3. Попаденията реализираха Джорджевич, Жебор и Комченовски.

Реваншът е на 16 декември от 21.00 часа.

А Реал Сосиедад не успя да се справи с конкуренцията на Лас Палмас и записа загуба с 1:2. Сосиедад поведе след 11 минути игра след попадение на Брума, а след половин час игра Асдрубал пропусна дузпа и така не успя да изравни. Пардо направи същото в 43-ата минута и така не успя да изведе гостите напред.

След почивката Хернан се оказа доста съобразителен и изведе домакините напред в 50-ата минута.

Авансът на Лас Палмас бе опазен до самия край на мача.

Реваншът е на 16 декември от 22.00 часа.

Още резултати от шестнадесетинафиналите:

Линенсе – Атлетик Билбао 0:2 /реваншът е 16 декември от 21.00 часа/

Леванте – Еспаньол 1:1 /реваншът е на 15 декември от 22.00 часа/