Жорди Роура, който временно е иззел функциите на Тито Виланова начело на Барселона определи като огромна радост възможността шампионатната среща срещу Райо Велекано да бъде негова последна начело на каталунците. Това специалистът направи на редовния брифинг преди двубоя от 28-я кръг на Примера.

Припомняме, че откакто старши треньорът на Барса е в Ню Йорк във връзка с лечението си от рак, Роура е човекът,който стой край тъчлинията.

„Би било огромна радост, ако мачът срещу Райо Велекано е мой последен начело на Барса. Това би означавало само едно – Тито Виланова да се завърне“, каза Роура.

Що се касае до лошата вест в лагера на тима от „Камп Ноу“, че Карлес Пуйол ще отсъства между 6 и 8 седмици заради травма коляното на десния крак, Роура каза: „Отсъствието на Пуйол в мача срещу Милан бе предимно тактическо решение, но ние знаехме, че той изпитва болки. Когато губим капитана си, не е добре за никого. Той е пример за всички“.

Играчът на каталунците Шави Ернандес страда от контузия, но въпреки това бе повикан от националния селекционер Висенте дел Боске за квалификациите срещу Финландия и Франция, ето как Роура коментира това решение: „Федерацията е наясно с това, че Шави е с травма, но това бе волята им. Като цяло сме спокойни“.