Капитанът на Барселона Карлес Пуйол ще бъде извън игра между четири и осем седмици заради травма в коляното на десния му крак. Това съобщиха лекарите, които тази сутрин разчетоха резултатите от направената на играча артроскопия.

„Пуйол има голямо желание да скъси сроковете, но това няма как да се случи. Времето, в което той ще бъде извън игра варира между четири и осем седмици, като отново всичко зависи от него. Би могъл да се върне за финала на Шампионската лига“, обявиха д-р Рамон Кугат и д-р Рикард Пруна.

Освен това, медиците разкриха, че Пуйол е играл с болки още от края на октомври. „Направихме артроскопия и там ясно се видя, че хрущялът е леко засегнат. Все пак, той играе от с болки от октомври. Той е спортист и това не е негова първа травма. Освен това, възрастта, на която е, не е в негова полза“.

„При някои хора възстановяването трае около месец. При Пуйол може и да не се сбъдна първите прогнози – може да бъде шест седмици, или шест седмици и половина. В друг вариант може да отнеме две седмици и половина“, казаха още компетентните специалисти.