Голямата звезда на Реал Мадрид и Португалия Кристиано Роналдо призна, че е поел голям риск със здравето си, за да участва на финала на Шампионската лига, а после и на Световното първенство. В този период той имаше сериозна контузия в коляното, от която се възстанови едва в началото на септември. 

Лекарите на иберийците обявиха, че натоварванията на нападателя е трябвало да бъдат ограничавани, защото е имало възможност травмата му да се задълбочи дотолкова, че дори да сложи край на кариерата му. 

"Понякога трябва да правиш жертви и да поемаш рискове. Но просто участвахме в големи мачове в големи турнири и трябваше да се направи нещо от моя страна. За радост, в Шампионската лига всичко се разви добре."

"След мача си позволявах да си почивам по няколко дни, грижех се за тялото си. Понякога го натоварвам до абсолютния максимум, но това се случва с всеки професионален спортист. Но просто не исках да пропускам финала на Шампионската лига и Световното."

"Та тези рискове се оправдаха, макар че резултатът от Световното не беше толкова добър. Хубавото е поне, че на клубно ниво се развиха нещата добре", сподели Кристиано Роналдо пред американско списание.