Нападателят на Реал Мадрид Кристиано Роналдо заяви, че това, което му остава към настоящия момент, е само да подобрява собствената си форма.

„Благодарение на Бога мога да кажа, че нещата в живота ми се получават добре. Радвам се на добро здраве, на хубаво семейство, кариерата ми върви. Ще бъде несправедливо да кажа, че съм нещастен. Сега ми остава просто да се подобрявам“, започна Роналдо.

Колкото до Златната обувка и въобще до индивидуалните трофеи след онези 31 гола в Ла Лига, португалецът коментира: „Индивидуалните награди са резултат от постигане на колективни цели. Миналият сезон беше фантастичен за нас. Спечелихме Шампионската лига, Купата, Суперкупата на Европа. Златната обувка е отличие, което се дава на играч, който се представя добре в силния състав, където се състезава. Не мога да лъжа. Реално, аз исках това отличие“.

Наставникът на Кристиано в Реал Мадрид Карло Анчелоти заяви на пресконференцията преди мача с Лудогорец в София, че носителят на Златната топка е най-добрият играч, с когото е работил някога, самия Роналдо отвърна на благите думи, като коментира италианеца така: „Анчелоти е перфектен. Върши голяма работа. Той е невероятен човек, голям треньор, очаровани сме“.

„Лионел Меси е част от моя живот. Нормално е хората да ни сравняват. Свикнал съм“, завърши Кристиано Роналдо.