Звездата на Барселона Роналдиньо призна, че не очаква червеният му картон от последния мач срещу Хетафе в испанското първенство да бъде опростен. Според него няма шанс да му бъде разрешено да играе в каталунското дерби с Еспаньол през уикенда, въпреки че от клуба обявиха, че ще обжалват пред спортния арбитражен съд.

Бразилският полузащитник бе санкциониран за един мач от Дисциплинарната комисия, след като получи директен червен картон, което не е най-тежкото възможно наказание за него.

„Чакам в четвъртък да видя какво ще се реши. Всеки казва, че ще е много трудно да се промени решението, но все пак можем да се надяваме,” заяви Роналдиньо при завръщането си от Германия, където игра за националния си отбор в контрола с Турция (0:0).

Роналдиньо все още вярва в шансовете на Барселона да триумфира като шампион в Испания, въпреки лидерската позиция на Реал Мадрид. Той обаче бе категоричен, че няма да се интересува от резултата на „кралския клуб” срещу Сарагоса, а само от представянето на собствения си отбор.