Бразилският футболист на Реал Мадрид Робиньо заяви, че иска да премине в английския Челси, като не го интересува дали това ще стане факт до края на летния трансферен прозорец или през следващата година.

„Имам желание да играя в Премиършип с екипа на Челси. Нямам нищо против моя настоящ отбор Реал Мадрид, но офертата на лондончани ме устройва и аз искам да играя там”, сподели бразилецът.

„Моето желание е да напусна Реал, колкото се може по-бързо. Целта пред мен е да се представям все по-добре и затова искам през следващата година да играя в Премиършип. Получих утвърдителен отговор от президента Рамон Калдерон, от спортния директор Предраг Миятович и от старши треньора Бернд Шустер, че те няма да ме задържат в Мадрид”, добави нападателят.

„Благодаря на всичките ми съотборници. Оставам с много добри спомени от престоя ми в клуба. Изкарах невероятни години в Реал Мадрид. Работих с много добри специалисти. Най-добро впечатление ми направи Фабио Капело, който е невероятен треньор”, завърши Робиньо.