Плеймейкърът на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме защити Лионел Меси от критиките, които понякога се чуват след мачовете му за национални отбор, а в същото време похвали бившия си съотборник Андрес Иниеста.

„Когато в мач за Аржентина Меси не пипне топката в продължение на 10 минути, веднага започваме да си мислим, че играе зле“, упрекна сънародниците си Рикелме. „Всички искат топката постоянно да е у него. Меси е уникален и винаги се представя на ниво.“

„Барселона е страхотен отбор с уникални футболисти на всяка позиция. Според мен докато играеше редовно, Абидал бе най-добрият ляв бек в света. Барса играе по същия начин, по който и тренира, а това е невероятно.“

„Иниеста е способен да прави неща, които никой друг не умее. Той просто е забележителен“, завърши 34-годишният полузащитник.

Рикелме има зад гърба си 3 сезона като футболист на Барселона, макар и в два от тях да игра като преотстъпен във Виляреал. Именно за „жълтата подводница“ аржентинецът изигра най-запомнящите си мачове, като от 2005 година трансферът му стана постоянен.