Плеймейкърът на Бока Хуниорс Хуан Роман Рикелме заяви, че Аржентина трябва да заиграе в схема, която ще позволи да се използват максималните възможности на Лионел Меси, за да може да прекъсне 18-годишната си суша без трофеи.

„Ясно е, че на Испания й липсва Меси. Испания няма Меси, а Аржентина не играе като Барселона”, коментира опитният Рикелме, който през сезон 2002/2003 година бе играч на каталунския гранд.

„Ние имаме най-добрия футболист в света, но ние трябва да открием по какъв начин да играем с него, иначе няма да спечелим нищо”, заяви ветеранът, който има 51 мача и 14-годишен стаж в националния отбор на Аржентина.

Последният голям трофей, който гаучосите спечелиха бе Копа Америка през 1993 година. За последно Ла Албиселесте стана световен шампион на Мондиал 1986 в ерата на Диего Марадона, който именно на първенството в Мексико вкара прочутия си гол, известен като Божията ръка.

Аржентина започна сравнително добре квалификациите за Мондиал 2014 в Бразилия, като в три мача записа две победи, но също така направи и разочароващо домакинско равенство 1:1 с аутсайдера от Боливия, който преди това бе записал три поредни загуби.