Старши треньорът на Барселона Франк Рийкард определи днешното представяне на своя тим срещу Депортиво Ла Коруня като „добро”, въпреки че победата с 2:1 бе постигната трудно.

„Ясно е, че ние не бяхме брилянтни, но победата бе двойна, тъй като в игра отново влязоха Самуел Ето`о и Деко, а след техните проблеми бе важно да се завърнат и да постигат резултати,” заяви Рийкард. Относно представянето на въпросните двама играчи, холандецът каза: „Не може да се очаква да са на същото ниво като преди, след като толкова дълго не са играли.” Според Рийкард обаче, резултатът и играта са позитивни за Барселона.

Специалистът коментира още: „Депортиво е един много добре организиран отбора. След гола ни трябваше малко време да се съвземем. Феновете са прави са се съмняват в нас, тъй като днес не показахме най-доброто.”

Въпреки това Рийкард вижда поводи за оптимизъм. „Те трябва да вярват в нашия отбор. Ето`о и Деко ще влязат във форма, и тогава ще имаме много възможности да вървим напред и да направим страхотен сезон,” завърши той.