Барселона бързо си върна второто място във временното класиране в Примера дивисион, след като за няколко часа там се намираше Атлетико Мадрид. „Каталунците” имаха трудни моменти срещу Депортиво Ла Коруня, но въпреки това спечелиха с 2:1.

Барса има 31 точки и изостава на четири от лидера Реал Мадрид. Ла Коруня е на незавидната предпоследна позиция само с 13 точки в актива си. 

Резултатът бе открит след две минути игра, когато Кристиан изненада отбраната на домакините и след пас на Гардадо огорчи Виктор Валдес.

Въпреки слабото представяне на Депортиво през този сезон, на „Ноу Камп” отборът не изглеждаше отчаян. След попадението гостите опитаха още няколко пъти да застрашат вратата на Барса, но бяха принудени повече да се отбраняват. Звездното трио на Барса Ето`о, Меси и Роналдиньо, появило се в пълен състав, създаде доста главоболия на момчетата от „Риасор”. И пред тримата имаше добри положения за изравняване, а Милито и Дзамброта също се включваха в атаките.

В 40-ата минута обаче голмайсторът Кристиан допусна фатална грешка и извърши нарушение срещу Иниеста в наказателното поле. Реферът Фернандес Борбалан не се поколеба да даде дузпа, а Роналдиньо бе точен от бялата точка.

Второто полувреме се движеше по план за Барселона, която методично изтикваше съперника си в неговата половина. До необходимото попадение се стигна едва в 70-та минута, когато Шави се възползва от лошо избита топка и я добави в мрежата на Мунуа. До края на срещата играта бе по-разкъсана, а само Роналдиньо имаше шанс да увеличи преднината на Барса, но ударът му бе спасен от стража на гостите.

В останалите срещи от 15-я кръг:

Атлетико Мадрид - Хетафе - 1:0

Леванте - Рекреативо Уелва - 0:2

Сантандер - Майорка - 3:1

Сарагоса - Еспаньол - 3:3

Севиля - Мурсия - 3:1

Алмерия - Валядолид - 1:0

Виляреал - Бетис - 0:1

Атлетик Билбао - Реал Мадрид - 0:1

Осасуна - Валенсия - 0:0