Атлетик Билбао спечели баското дерби с Реал Сосиедад с 2:0. Головете за тима на Гайска Гаритано вкараха Иняки Уилямс в 11-ата минута, който записа 122-ри пореден мач в испанския елит, което е най-дългата серия за полеви футболист от началото на 21-ви век и Раул Гарсия в 38-ата минута.

В 11-ата минута домакините поведоха в резултата след груба грешка в защитата на Реал Сосиедад. Андер Капа проби отдясно даде страхотен пас към Иняки Уилямс, който откри резултата.

В средата на полувремето халфът на гостите Асиер Иляраменди се контузи, а малко след това реферът Хавиер Естрада Фернандес първо отсъди дузпа за Сосиедад за нарушение именно срещу Иляраменди, но после промени решението си и даде фаул извън наказателното поле.

В 38-ата минута падна и втория гол. Иниго Кордоба подаде на Раул Гарсия, а той отправи параболичен удар, който изненада Мигел Анхел Моя., който докосна топката, но не можа да предотврати гола.

В 62-ата минута гол на резервата на Реал Сосиедад Александър Исак беше отменен заради засада. Гостите пък отправиха само два точни удара в целия мач.

С тази победа домакините излизат начело във временното класиране със седем точки от три мача, докато Реал Сосиедад е девети с 4 точки. В следващия кръг Атлетик гостува на новака Майорка, а Реал Сосиедад ще има тежко домакинство на Атлетико Мадрид.