Елитният испански футболен съдия Карлос Клос се прояви в изключително позитивна светлина в хода на мача от първия кръг на Ла Лига между Спортинг Хихон и Атлетик Билбао.

Реферът взе смелото решение временно да прекъсне срещата, тъй като звездата на баските Иняки Уилямс стана жертва на расистки обиди, отправени от домакинските фенове.

Хихон изненадващо спечели с 2:1 у дома срещу Билбао, но тема номер 1 в следващите дни ще бъде случката в 22-ата минута. Първоначално никой на терена не разбра каква е причината Карлос Клос да поиска топката и да спре играта. Едва по-късно се разбра, че група привърженици на Спортинг са подложили Уилямс на постоянен тормоз с расистки скандирания.

Клос обсъди ситуацията със своите асистенти, а малко след това дикторът на стадиона обяви на всеослушание, че подобни грозни прояви няма да бъдат толерирани. Съобщението успокои страстите по трибуните, а мачът бе подновен.

Това със сигурност ще доведе до санкции за Хихон, след като не толкова отдавна Испанската футболна федерация създаде специален панел, който да следи за подобни изстъпления по стадионите в страната.