Атлетико Мадрид измъкна точка от „Ла Ромареда”, след като успя да се докопа до 1:1 срещу домакина Сарагоса. Двубоят бе изключително напрегнат, най-вече заради идиотските грешки на главния рефер Тейшейра Витиенес, против когото викнаха и двата отбора. Той вдигна 10 жълти картона и един директен червен, като остави Атлетико над 20 минути с човек по-малко.

Сарагоса откри резултата още в седмата минута, след като Ярошик засече с глава центриране от корнер. Малко след това арбитърът Витиенес започна да накъсва играта с нарушения, и честичко посягаше към джобчето си напълно излишно. Повечето действия на терена не водеха до положения в двете наказателни полета, а играта се състоеше в единоборства. На почивката домакините се оттеглиха с заслужен аванс, след като показаха повече желание, и все пак имаха възможности за гол, докато Атлетико не създаде нито едно чисто положение.

През второто полувреме съдията продължи да нервира всички на терена, като върхът дойде в 68-та минута, когато изгони Хосе Антонио Рейес. Това бе едно от малкото логични решения на Витиенес, тъй като Рейес удари в пристъп на ярост Елисеу, но естествено бе прието бурно от лагера на гостите.

Когато вече феновете на „Ла Ромареда” предчувстваха важната победа, и чакаха Витиенес да свири края на четириминутното продължение, Атлетико нанесе своя удар. Във втората минута от добавеното време Хурадо центрира с левия крак, право на главата на Ибрахима Балде, и той заби неспасяемо топката във вратата на Сарагоса за крайното 1:1.

Атлетико заема 10-то място с 31 точки до момента, докато положението на Сарагоса е по-неизгодно – тимът е 16-ти, на пет точки от зоната на изпадащите със своите 25.