Реал Мадрид не срещна никакви трудности при гостуването си на Тенерифе в мач от 24-тия кръг в Примера дивисион. „Белият балет” победи с 5:1 след два гола на Игуаин и по един на Кака, Кристиано Роналдо и Раул.

В 29-та минута Марсело отлично намери Гонсало Игуаин, който от близко разстояние не сгреши и вкара за 1:0 във вратата на Арагонесес. Отново аржентинецът удвои преднината на своя отбор в края на първото полувреме с много точен удар след пас на Гарай.

Изненадващо Тенерифе стигна до гол в началото на второто полувреме, когато малко спорно Айозе изби топката от ръцете на Касияс, вкара я в неговата врата и попадението бе зачетено.

Още в ответната атака обаче след контраатака Игуаин асистира на Кака, който без проблеми вкара за 3:1.

В последните 10 минути „белият балет” стигна до два нови гола. Първо в 80-та минута Кристиано Роналдо реализира дузпа, отсъдена за игра с ръка на Луна в наказателното поле

В даденото от съдията продължение на мача пък Ван дер Ваарт стреля към вратата на Тенерифе, Арагонесес изби, но топката попадна в Раул, който майсторски оформи крайното 5:1.

Със спечелените три точки Реал се изкачи поне за 2 часа на първото място с 59 точки, пред Барса с една по-малко. По-късно тази вечер каталунците приемат на „Ноу Камп” Малага. Тенерифе е на предпоследното 19-то място с 20 точки.

В друг мач от Примера дивисион Сарагоса победи Хетафе с 2:0.