Реал Сосиедад победи с класическото 3:0 Майорка в Сан Себастиан в мач от 21-ия кръг на Ла Лига. Попаденията за домакините паднаха след почивката и бяха дело на Александър Исак и Порту, а Франсиско Гамес Лопес си отбеляза автогол.

Изненадващо гостите можеха да открият резултата в 9-ата минута. Люмор Агбениену получи хитро подадване и стреля от дистанция, но вратарят на домакините Алехандро Ремиро отрази решително влизащата топка в левия му ъгъл.

Постепенно Реал Сосиедад пое инициативата в мача, но не успяваше да стигне до чисти голови положения пред Маноло Рейна. По този начин двата тима се оттеглиха при нулево равенство на почивката.

Баските стартираха втората част по отличен начин. Още в първата минута Реал Сосиедад откри резултата.

Александър Исак се възползва от огромното празно пространство пред себе си и след като достигна до наказателното поле нанесе страхотен удар в средата на вратата – 1:0.

Домакинтие продължиха да диктуват действията на терена и притиснаха съперника си. В 59-ата минута те удвоиха преднината си.

Франсиско Гамес Лопес отклони топката в собствената си мрежа, след като се опита да се изпречи на пътя на кълбото след изстрел на съперник – 2:0.

Реал Сосиедад не намали оборотите и продължи да действа агресивно. В 81-ата минута резултатът доби класическо измерение. След рикошет вратарят на Майорка Маноло Рейна остана на мястото си, от което се възползва Порту и след удар отблизо реализира – 3:0.

В заключителните минути на двубоя Аднан Янузай можеше да направи победата за Реал Сосиедад още по-голяма, но пропусна от малък ъгъл.

С победата си баските се изкачиха на шестата позиция в Ла Лига с актив от 34 точки, колкото има и седмия Валенсия. От своя страна Майорка заема 17-ата позиция, точно над опасната зона с 18 пункта.