Отборът на Реал Сосиедад записа трети пореден успех в Примера дивисион, след като победи Кордоба с 3:1 в мач от 28-я кръг. Преди това Реал Сосиедад надви Хетафе и Еспаньол. Така домакините записаха 36-а точка в актива си и излязоха на девета позиция във временното класиране.

Тимът на Кордоба пък продължава негативната серия и инкасира поредно поражение на дъното в Испания, като остава с едва 18 точки в актива си. Гостите останаха с 10 човека още в 6-ата минута, заради директен червен картон на сърбина Александър Пантич, а в 81-ата Иниго Лопес остави тима си с девет човека, след като получи втори жълт и съответно червен картон.

Дори с човек по-малко Кордоба успя да поведе в 12-ата минута чрез румънеца Флорин Андоне, но с попадения в 33-ата, 75-ата и 92-ата минута на Иманол Агирече, Гонзало Кастро и Алфред Финбогасон Реал Сосиедад обърна развитието на двубоя. 

В началото Андоне вкара с глава, след като се оказа на точното място и реализира за 1:0 за гостите. Реал Сосиедад изравни 20 минути по-късно след като Агирече получи чудесен пас и от близко разстояние също с глава насочи топката към десния ъгъл на вратата на съперника за 1:1. В края на първото полувреме домакините можеха и да поведат, но Иманол Агирече пропусна.

Вторият гол падна в 75-ата минута, когато Гонзало Кастро вкара с изключителен удар в долния десен ъгъл на вратата на Кордоба за 2:1 и с това донесе сигурност на отбора си. Девет минути преди края на редовното време Иниго Лопес също трябваше по-рано да се насочи към душовете, след като получи втори жълт картон в двубоя.

Във втората минута на добавеното време исландецът Финбогасон вкара за 3:1. Като капак трети играч на гостите бе изгонен. Дани Пилинос получи директен червен картон в третата минута на добавеното време и трябваше да напусне игра.