Реал Мадрид си върна първото място в Примера дивисион след лесна победа с 2:0 като гост на Расинг Сантандер.

В състава на домакините цял мач игра купеният вече от Реал тийнейджър Серхио Каналес, който е смятан за бъдещата звезда на испанския футбол.

В 23-ата минута гостите от столицата получиха правото да изпълнят дузпа за спорно нарушение на Моратон срещу Кристиано Роналдо. Потърпевшият застана зад топката и хладнокръвно откри резултата.

Нов гол не падна до 76-ата минута, когато Гути с брилянтен пас от дълбочина изведе Гонасало Игуаин сам срещу вратарят Колторти и за аржентинеца не бе трудно да забие 24-ия си гол в Ла Лига за сезона.

В 80-ата самият Гути можеше да направи резултата класически, но шутът му от дъгата нацели горната греда.

Любопитен факт е, че вратарят на Реал Мадрид Икер Касияс пък доигра двубоя със скъсани шорти, като цепката отзад вероятно бе получена при единоборство с противников състезател.

Така седмица преди Ел Класико Реал и Барселона имат еднакъв точков актив и вероятно ще определят новия носител на титлата в прекия сблъсък на Сантяго Бернабеу идната неделя.

Белия балет е първи в таблицата в момента благодарение единствено на головата си разлика, която е по-добра със само един гол от тази на каталунците.