Европейският шампион Барселона нямаше никакви проблеми при домакинството си на Атлетик Билбао и спечели мача помежду им от 30-тия кръг в Примера дивисион с 4:1. Старши треньорът на каталунците Пеп Гуардиола даде почивка на голяма част от титулярите си, но техните заместници не го разочароваха и вкараха четири гола, три от които дело на младоците Хефрен Суарес и Боян Къркич, който реализира две попадения. Четвъртият гол добави Лео Меси.

В 26-та минута Хефрен откри резултата след страхотна отборна комбинация, която в крайна сметка го изведе в удобна позиция, от която не сбърка. В 39-та минута Боян Къркич удвои преднината на Барса, след като се възползва от пас на Пуйол. Отново младият нападател вкара за 3:0 в 58-та минута след точен удар в горния ъгъл от границата на наказателното поле.

В 67-та минута Меси вкара от близко разстояние след много добър пас на Педро. Малко след това пък Сусаета отбеляза почетния гол за гостите от Билбао.

След тази победа, поне за едно денонощие Барса излиза начело на класирането със 77 точки, с 3 пред Реал, който в неделя гостува на Сантандер. Атлетик е на шесто място с 45.

В друг мач от кръга Севиля победи Тенерифе с 3:0 след голове на Кануте, Фабиано и Карлос.