Реал Мадрид постигна комфортна победа в първия си 1/16-финален мач за Купата на Краля срещу Кадис. "Белите" надделяха с 3:1 и въпреки че имат протоколен реванш, това може всъщност да се окаже последният им мач в турнира. 

Причината за това е аматьорска грешка на спортно-техническия щаб на клуба, който пусна на терена Денис Черишев. Руснакът, който е твърда резерва този сезон, всъщност имаше наказание от миналия, когато защитаваше цветовете на Виляреал и нямаше никакво право да участва. 

Така, ако шефовете на третодивизионния Кадис решат, могат да изхвърлят гранда от надпреварата с един ход. За целта те трябва да пуснат жалба до федерацията за участието на Черишев и "белите" ще помахат за сбогом на тазгодишната надпревара, въпреки победата си. Според правилата в Испания, наказанието е директно изхвърляне от турнира, а не служебна загуба. 

А и за да е иронията пълна, руснакът имаше дейно участие в този мач, след като откри резултата още в 3-та минута. Тогава той получи страхотен пас на левия фланг от Хамес Родригес и с хубав разстрелващ удар не остави шансове на вратаря на противника за 1:0. 

Някъде в тези минути обаче изтече и информацията за наказанието, което грози тима му заради участието му. Дали то ще влезе в сила, ще се разбере в 15:00 часа в четвъртък, когато е крайният срок за внасяне на жалба от страна на Кадис. 

Иначе след това домакините се пооживиха и дори на три пъти можеха да изравнят. Стражът Кико Касия обаче беше на мястото си и не позволи да се случи подобно нещо. Интересното е, че в тези минути публиката на Кадис научи за готвената административна сензация и започна да скандира името на Черишев. 

Руснакът беше сменен малко след почивката, а в тези минути гостите от столицата решиха да сложат точка на спора, поне в спортно-технически план. В 65-та минута Каземиро намери перфектно Иско в наказателното поле и той вкара за 2:0. 

Четвърт час преди края отново той беше точен, след като беше намерен в наказателното поле и стреля фалцово, топката срещна тялото на противников играч и влезе в мрежата за 3:0. 

В последните минути домакините се зарадваха и на гол. Той беше дело на Кике Маркес в 88-та минута, който с хубав изстрел от наказателното поле преодоля Кико Касия за крайното 1:3. Евентуалният реванш, ако междувременно Реал не бъде изхвърлен, ще бъде в средата на месеца.