Барселона очаквано се класира за 1/8-финалите за Купата на Краля, след като постигна повече от категоричен резултат срещу третодивизонния Вияновенсе. След нулевото реми в първата среща, на своя „Камп Ноу“ играчите на Луис Енрике разпиляха противника си с 6:1. С хеттрик се отличи Сандро Рамирес, докато Мунир Ел Хадади се отчете с две попадения.

Наставникът на „блаугранас“ заложи на доста млад състав, в който личаха имената на 19-годишния Айтор Канталапиедра и Серхи Сампер.

Още в 4-ата минута резултатът беше открит, след като Хавиер Масчерано пусна вдясно за Даниел Алвеш, който напредна в половината на противника и шутира между трима играчи. Топката описа странна парабола, а вратарят Хосе Фуентес не реагира по най-добрия начин и я остави да влети под гредата – 1:0.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS


 

В 21-ата минута Барса увеличи преднината си. Стражът на Вияновенсе сбърка чудовищно, като вместо да подаде на защитник, прати топката право в краката на Сандро. Младокът не чака втора покана и с фалцов шут в горния ляв ъгъл направи 2:0.

Осем минути по-късно гостите поне защитиха честта си. Хуанфран отбеляза много красив гол, след като получи пред наказателното поле, а Марк Бартра и Томас Вермален не тръгнаха да го пресират. Играчът на гостите шутира много силно под дясната сглобка, което не остави шансове на Жорди Масип да реагира – 2:1.

Още в ответната атака обаче Барселона възстанови аванса от два гола. Канталапиедра напредна добре към дъгата и пусна чудесен пас в коридор за Сандро, който от движение стреля ниско покрай Фуентес в близкия ъгъл – 3:1.

След почивката съставът на домакините понамали оборотите, но все пак прибави още три попадения. В 51-ата минута Жереми Матийо напредна отляво и центрира в наказателното поле, където Мунир изпревари пазача си и с глава реализира за 4:1.

Двадесет минути преди края Сандро оформи своя хеттрик след голямо меле пред вратата на Фуентес, а в 76-ата асистира за другия гол на Ел Хадади, оформил крайното 6:1.