Правният отдел на Реал Мадрид в момента проучва дали разполага с основания да заведе дело срещу бранителя на Барселона Жерар Пике. Темпераментният футболист забърка голям скандал в Испания с думите си след контролата срещу Франция, която се игра снощи.

Жерар Пике надроби политически скандал

„Ла фурия роха“ победи с 2:0 в двубой, който за първи път приложи на практика системата с видеоповторенията, но публичните изяви на Пике в миксзоната предизвикаха далеч по-голям отзвук. Той обвини Реал Мадрид, че действа задкулисно по съдебните дела срещу Лионел Меси и Неймар, като същевременно дърпа конците и в разследването срещу Кристиано Роналдо, за да минат нещата по-леко при него.

На този етап все още не е ясно дали юристите на „лос бланкос“ ще предявят иск, но е сигурно, че Реал ще предприеме някакви стъпки, за да защити своята чест. Истината е, че думите на Пике са изненадали доста хора в „кралския клуб“, включително и президента Флорентино Перес, който иначе е в добри отношения с футболиста на Барса.

Капитанът на Реал Мадрид Серхио Рамос коментира ситуацията буквално секунди след изказването на Пике, като обясни, че отношенията между него и съотборника му в националния тим са по-добри от всякога. „Това, което Пике каза не променя нито нашите ценности, нито емблемата ни, нито историята, нито титлите на Реал Мадрид. Във всички ложи се дърпат конци, но ако теглим чертата, те (Барселона – б.р.) имат повече за какво да си траят, отколкото ние“, заяви Рамос.