Играчите на Реал Мадрид се реваншираха с голово шоу на феновете си за сухия сезон. В последния кръг срещу Хетафе на своя стадион "белите" надделяха със 7:3, а в този мач паднаха и два рекорда. 

Първият беше личен за звездата Кристиано Роналдо, който се отличи с хеттрик. Благодарение на трите попадения той подобри постиженията си за отбелязани попадения в рамките на един сезон. През тази кампания той събра вече 61 и надмина рекорда си от 60 през сезон 2011/2012. 

Освен това, той приключи с 48 гола в Примера дивисион и подобри постижението си от миналата година, когато завърши с 46. Абсолютният рекорд е на Лео Меси, който през 2012 г. наниза 50 гола. 

През втората част на терена пък се появи Мартин Йодегаард и така той стана най-младият дебютант за мадридчани в историята им. Норвежецът облече екипа на тима за първи път на 16 години, 5 месеца и 6 дни, изпреварвайки Алберто Ривера, чийто дебют преди 20 години е бил на 17 години, 3 месеца и 25 дни. 

В тази класация са още имена като Раул Гонсалес и Самуел Ето'о, които са дебютирали за Реал под 18-годишна възраст, така че само от това може да се очаква, че на Йодегаард му предстои бляскаво бъдеще. 

Иначе мачът предложи страхотно зрелище и емоции. Реал поведе още в 13-та минута, когато Марсело центрира от левия фланг и Роналдо с глава откри резултата. Това беше и гол номер 1000 в Примера този сезон. Но Хетафе бързо стигна до пълен обрат. 

Това стана в рамките само на три минути между 23-та и 26-та. Тогава първо Серхио Ескудеро с удар извън наказателното поле не остави шанс на Касияс, а с подобно изпълнение три минути след това се разписа и Диего Кастро. 

Но тази преднина на малкия мадридски клуб не се задържа дълго. В 32-та минута Роналдо изпълни перфектно пряк свободен удар и изравни, а две минути след това се разписа и от дузпа, за да направи нов обрат. Но до почивката Хетафе изравни след гол на Ласен с удар от наказателното поле, минал покрай Касияс. Така полувремето приключи при резултат 3:3. 

Веднага след подновяването на играта обаче всичко беше решено. В 47-та минута Хавиер Ернандес направи 4:3 в може би последния си мач за тима, пет минути след него се разписа и Хамес Родригес. 

Дойде и моментът за историческата смяна на Кристиано Роналдо с Йодегаард в 58-та минута, който беляза рекорда. До края остана време Хесе Родригес в 71-та минута и Марсело в 90-та да се разпишат, за да оформят крайното 7:3. 

Този резултат обаче едва ли топли феновете на Реал, защото тимът им остана втори с 92 точки, на две зад шампиона Барселона. Хетафе пък приключи 15-и с 37 точки и догодина също ще играе в Примера дивисион.