Отборът на Барселона, който спечели предсрочно шампионската титла на Испания, направи хикс 2:2 с Депортиво Ла Коруня в последния 38-и кръг на Примера дивисион. Това бе и последният мач на легендата на клуба Шави за Барса, а феновете устроиха на 35-годишния футболист емоционално изпращане. 

Шави бе сред титулярите в състава воден от Луис Енрике, а в 86-ата минута обра овациите на привържениците на тима при смяната си с Андрес Иниеста. Барса приключи първенството в Испания като лидер с 94 точки, а Депортиво завърши на 16-а позиция с 35 точки в актива си. 

Домакините доминираха в голяма част от двубоя и поведоха с 2:0 след два гола на Меси, но допуснаха изравняване. Аржентинската звезда на Барса натрупа 43 попадения в реализаторския си актив в Примера, но остава след Кристиано Роналдо, който пък има 45 гола до момента.

Лео Меси откри резултата още в 5-ата минута, когато бе намерен добре от Рафиня с чудесен пас и нямаше проблем да реализира за 1:0. В 14-ата Меси отново вкара топката в мрежата на Депортиво Ла Коруня, но попадението не бе признато заради засада. Аржентинецът продължи да тормози защитата на гостите, като в 17-ата минута отправи хубав удар от границата на наказателното поле, но вратарят на Депортиво Фабрисио се справи. 

Меси все пак реализира втори гол в 59-ата минута, след като Неймар му достави топката като на поднос и аржентинецът реализира от близко разстояние за 2:0 в полза на домакините.  

Гостите от Депортиво Ла Коруня обаче се възползваха от шансовете, които  получиха до края на двубоя и първо в 67-ата минута намалиха за 1:2. След рикошет топката попадна на крака на Лукас Перес, който без забавяне стреля с отличен удар и вкара за 1:2.

В 76-ата минута Диого Саломао бе най-съобразителен и успя да отбележи за 2:2, с което донесе точка на Депортиво при гостуването на Барселона в този последен 38-и кръг на Примера дивисион.