Реал Мадрид продължава с наказателната си акция по испанските и континенталните терени. Този път жертва на европейските клубни шампиони стана малкият градски съперник Райо Валекано, който отнесе петица – 5:1.

В мача от 11-ия кръг на Примера дивисион „Белия балет“ излезе напред в резултата още в деветата минута, когато Тони Кроос измисли „паса на смъртта“ и с него намери Гарет Бейл, за да може уелсецът да няма алтернатива пред празната врата – 1:0.

Реал - Райо 5:1

източник: БГНЕС

В 40-ата минута дойде моментът за Серхио Рамос, който вкара по обичаен начин – след корнер. Вторият гол във вратата на Райо обаче бе вкаран от андалусиеца не с глава, а с крак, което е по-рядко при него. Отново Тони Крос бе човекът, който центрира от корнера.

В края на първото полувреме обаче Райо показа зъби и върна едно попадение.

Груба грешка в защитен план на Реал позволи на Буено на празна врата да направи 2:1 в 44-ата.

През второто полувреме обаче не се стигна до изненада. Веднага след незачетен заради засада гол на Райо Валекано се стигна до бърза атака на Роналдо по крилото и този път Тони Кроос се разписа за 3:1 с рязък удар по земя в 55-ата.

Реал - Райо 5:1

източник: БГНЕС

Четири минути по-късно дойде моментът и на Бензема да отбележи, като асистент на попадението отново беше Кристиано Роналдо. Остана обаче съмнение, че Бензема е в засада при четвъртия гол.

Реал - Райо 5:1

източник: БГНЕС

Самият португалец обаче нямаше дотогава шанса да се разпише, но за това му помогна вратарят на Райо Алварес, който сгреши и позволи на португалеца да фиксира крайното 5:1 в 83-ата минута.

Така с 27 точки Реал Мадрид се върна на първото място в класирането, където за кратко се бе наместил Барселона. Райо Валекано пък 12-и с 11 пункта.