Барселона победи Алмерия като гост с 2:1, но каталунците изоставаха в резултата до 73-ата минута, а стигнаха до трите точки 8 минути преди края.

Пред „блауграна“ се откриха много шансове, включително три греди, но Меси в този ден нямаше късмет. Наложи се треньорът на Барса Луис Енрике да вкара на почивката Луис Суарес и Неймар, благодарение на които каталунците се върнаха на победния път след загубите от Реал М и Селта.

Мачът започна очаквано с положение пред вратата на домакините от Алмерия. Още в 10-ата минута Лео Меси имаше шанса да открие резултата. На два пъти обаче вратарят на Алмерия Рубен успя да парира ударите на аржентинеца.

В 16-ата минута Алмерия имаше възможност за гол, но не се намери кой да стреля към вратата на Барса.

В 28-ата минута пред каталунците се откри двоен шанс за гол. Най-напред Рубен отрази удара с глава на Ракитич и при добавката Меси уцели гредата с глава.

В 37-ата минута Алмерия изненадващо поведе в резултата. Меси загуби топката в средата на терена, топката бе подадена към Тиеви, който се справи с Бартра и Масчерано и с остър удар порази вратата на Барселона за 1:0.<

На почивката Неймар и Луис Суарес смениха в състава на Барса Мунир и Педро, с което Луис Енрике усили атаката на отбора си.

В 62-ата минута първо Адриано имаше шанс да изравни резултата, а веднага след това Луис Суарес за втори път разтресе гредата на вратата на Алмерия.

Така логично се стигна до изравнително попадение за каталунците. Суарес направи чудесен маньовър, подаде към Неймар, който вкара за 1:1 в 73-ата минута.

Две минути по-късно Суарес отново атакува опасно, но ударът му изпрати топката на сантиметри от гредата.

Малшансът пред Меси продължи и в 79-ата минута отново с глава той уцели пак гредата на вратата на Алмерия.

В 82-ата минута все пак се стигна до втори гол за Барселона и отново в неговия зародиш беше Луис Суарес. Жорди Алба се възползва от асистенцията на уругваеца и материализира превъзходството на гостите – 1:2.

В третата минута от добавеното време пред Меси се откри нов шанс един на един да преодолее вратаря Рубен, но отново не успя.

Мачът обаче приключи с победа за каталунците. Така Барселона се върна поне временно на първата позиция след 11 изиграни мача с 25 точки, докато Алмерия е 14-и в подреждането с 9 пункта.