Реал Мадрид победи с 4:1 Майорка насред „ОНО Естади” в последния мач от 36-ия кръг в испанската Примера Дивисион.

Въпреки че играчите на Мануел Пелегрини допуснаха да бъдат поведени резултата, те успяха да обърнат развоя на срещата в своя полза и така отново се доближиха само на точка зад първия Барселона.

Големият герой за „белия балет” в двубоя срещу Майорка пък се казва Кристиано Роналдо. Португалецът вкара първите три попадения за своите. Гонсало Игуаин оформи крайния резултат.

Домакините успяха да открият резултата в 16-та минута, когато Хулио Алварес се възползва от слабата игра в отбрана за Реал и с глава от близко разстояние вкара за 1:0.

Още до края на първото полувреме обаче „балета” се върна в двубоя. В 25-та минута Роналдо вкара красив гол за 1:1. Португалската звезда сътвори пълния обрат десетина минути след почивката. В 55-та минута той получи пас от Серхио Рамос, след което вкара за 2:1.

Своя хеттрик бившият ас на Манчестър Юнайтед оформи в 71-та минута. Роналдо се разходи между защитата на Майорка и реализира за 3:1. Крайното 4:1 оформи Игуаин в 81-та минута, а Роналдо бе заменен 60 секунди по-късно от Карим Бензема.

След категоричния успех Реал Мадрид продължава да е втори с 92 точки, на една зад водача Барселона. Майорка пък е 5-ти с 59 точки, на една зад четвъртия Севиля.

В последните си два мача Реал посреща Атлетик Билбао и гостува на Малага. Барселона пък има двубои със Севиля и Валядолид.