Реал Мадрид успя да постигне ценна победа срещу тима на Майорка в изключително интригуващ мач от 12-тия кръг в Примера дивисион. Двубоят на „Сантяго Бернабеу” завърши 4:3 в полза на „белия балет”, като гостите водеха с 3:2 30 минути преди края на срещата.

Двубоят започна взривно от самото си начало след като в рамките на 5 минути, между 11-тата и 16-тата, паднаха цели три гола.

Първо Робиньо откри резултата за Реал с удар с глава след пас на неговия сънародник Марсело. Радостта на „белия балет” обаче трая само 120 секунди. Варела се възползва от пас на Ибагаса и с прецизен удар с левия крак възстанови статуквото.

3 минути по-късно обаче Робиньо отново разпечата вратата на аржентинския страж на Майорка Лукс. Този път бразилският футболист оползотвори асистенция на Раул.

Шоуто на „Сантяго Бернабеу” продължи с пълна сила след като в 36-тата минута Варела изравни резултата между Реал и Майорка и между себе си и Робиньо на 2:2.

При този резултат двата отбора се оттеглиха на почивката преди спектакълът да продължи през втората част.

В 57-мата минута Гуиза вкара третия гол в полза на Майорка и шокира напълнилите стадиона фенове на шампиона на Испания.

Само след 5 минути обаче нова комбинация с марката Робиньо-Раул завърши с гол, като този път авторът на попадението бе легендарния испанец.

Крайното 4:3 оформи холандския голаджия на мадричани Рууд ван Нистелроой след пас на вездесъщия в този мач Раул.

С тази победа Реал увеличи преднината си във временното класиране пред втория Виляреал и третия Барселона на четири точки. Майорка пък е на 9-та позиция с 16 точки.