Реал Мадрид няма да привлече нито Дъглас Майкон, нито Стивън Джерард през лятото, съобщи трансферният консултант Ернесто Бронзети. Испанският гранд искаше да вземе звездите на Интер и Ливърпул, по настояване на новия наставник Жозе Моуриньо, но Бронзети обяви днес, че няма да има такива трансфери.

„Наистина, Реал Мадрид търсеше десет бек, но сега Моуриньо е убеден, че Серхио Рамос ще бъде твърд титуляр на позицията, затова вече се търси централен защитник,” заяви Бронзети.

Моуриньо възнамеряваше да премести Рамос в центъра на отбраната, за да вземе и Майкон, като сделката се смяташе за сигурна. В крайна сметка обаче, огромната сума, която Интер пожела за бразилския бек, също си е оказала влиянието. „Нерадзурите” поискаха 35 милиона евро за услугите на Майкон.

„Реал дори не е отправял официална оферта за Майкон,” обясни Бронзети и добави за Джерард: „Наистина, Реал иска играч като Джерард, но не точно него. Президентът Флорентино Перес не иска да чуе за него, все пак става дума за 30-годишен футболист. Ливърпул пък иска 70 милиона евро за него.”

Бронзети добави, че не очаква Кака да напусне Реал Мадрид, и също така според него Златан Ибрахимович ще остане още в Барселона.