Шампионът на Испания Реал Мадрид успя да обърне от 0:2 до 5:2 Локомотив Москва по време мач от турнира за Купата на руските железници, който се провежда в руската столица.

По този начин „кралският клуб” ще се изправи на финала на надпреварата срещу ПСВ Айндховен. По-рано днес холандците се наложиха след изпълнение на дузпи над Милан.

Момчетата на Бернд Шустер бяха облени от студен душ на почивката на двубоя, след като се оттеглиха при резултат 2:0 в полза на домакините. Руснаците изненадаха „белия балет” още в началото на двубоя след гол на Иванович в 3-та минута. Преднината за московчани увеличи Траоре след грешка на Икер Касияс.

След почивката Бернд Шустер се принуди да направи няколко смени в стартовия си състав и пусна в игра Раул, Балбоа, Савиола и Рамос. Така още в 52-та минута след чудесен пас на Раул Гути намали преднината на Локомотив. Изравняването дойде само 60 секунди по-късно, когато стражът на московчани опразни врата си, а Игуайн се възползва от това за 2:2.

Третият гол падна в 62-та минута, когато точен от бялата точка бе Хавиер Савиола. Заключителните две попадения паднаха в самия край на срещата, когато вече бе ясно кой е победителят.

В 90-та минута след груба грешка на защитата на Локомотив отново Гути бе точен за 4:0, а във втората минута от продължението Балбоа оформи крайното 5:2, което изпрати Реал Мадрид на финала на приятелския турнир в Москва.