Съдиите в Испания бутат Барселона към поредна шампионска титла. Това стана ясно след мачовете от 37-ия кръг на каталунците и на Реал Мадрид в испанската Примера Дивисион.

Развитието на мачовете на вечните врагове напомняше на истински трилър, пред който произведенията на Хичкок наподобяват на детски приказки. Барселона гостуваше на градския съперник Еспаньол, а Реал на Сарагоса. Първият гол падна на „Ноу Камп” в Барселона. Евробоецът Еспаньол поведе с гол на капитана си Раул Тамудо в 29-та минута. Две минути по-късно на „Ла Ромареда” в Сарагоса съдията Ундиано Майенко реши да върне статуквото на върха – той отсъди скандална дузпа за домакините. Пабло Аймар се пльосна след съприкосновение с Иван Елгера, а 11-метровият удар бе превърнат в гол от Диего Милито.

За да бъде резилът пълен, реферът на каталунското дерби Родригес Сантяго зачете гол с ръка на Меси в края на полувремето, напомнящ адски много този на „божията ръка” на Диего Армандо Марадона в мача на Аржентина срещу Англия на Световното през 1986 година.   

ВИЖТЕ ГОЛА НА ЛЕО МЕСИ!   

Така след края на първите полувремена Барса излезе с точка аванс пред Реал във временното класиране.

Истинското шоу, този път без помощта на съдиите бе през втората част на двубоите. В 57-та минута злият гений Лео Меси вкара за Барса. Положението за Реал се утежни още повече след втория гол на Диего Милито за Сарагоса срещу Реал. Аржентинецът се възползва от гениален пас на сънародника си Аймар и вкара в 64-та минута.

Последните минути на мачовете върнаха статуквото на върха в Примера. В 88-та минута и 45-та секунда Реал изравни чрез Ван Нистелрой. Холандецът вкара 25-ия си гол за сезона. 49 секунди по-късно падна гол и на „Ноу Камп” – Тамудо изравни за Еспаньол.

Еспаньол – Барселона – 2:2, Сарагоса – Реал Мадрид – 2:2 и титлата ще се решава в последния кръг на Примера.

Реал продължава да е на върха в Испания със 73 точки, колкото има и Барселона. Севиля е трети с две по-малко от двата гранда.

В последния кръг Реал приема Майорка, а Барселона гостува на Химнастик.

Крайни резултати от 37-ия кръг в Испания:


Атлетико Мадрид – Селта 2:3

Леванте – Валенсия  4:2

Майорка – Севиля 0:0

Реал Бетис – Осасуна 0:5

Реал Сосиедад – Расинг Сантандер 0:0

Виляреал – Атлетик Билбао 3:1



Утре се играят двубоите Ла Коруня - Рекреативо и Хетафе - Химнастик.