Реал Мадрид взе мача с Еспаньол у дома, който беше без особена интрига. "Белите" победиха с 3:1, но изтръпнаха още преди началото му.

Тогава голямата звезда Кристиано Роналдо почувства болки и не излезе на терена, въпреки че беше гласен за титуляр. Все още не е ясно какво е състоянието му.

Всички попадения паднаха след почивката. Гарет Бейл откри едва в средата на втората част, а в края заваляха и головете.

В 86-та минута Алваро Мората направи 2:0, след това Пици намали, преди отново Мората да оформи крайния резултат в последните секунди.

Очаквано, двубоят започна с надмощие на домакините и те диктуваха събитията на терена през по-голямата част от него. Но те направиха и много пропуски.

Гарет Бейл пропусна много изгодно положение в 13-ата минута, а четири минути след това стреля отдалеч в аут.

Марсело, Карим Бензема, Серхио Рамос и отново Бейл пропуснаха да дадат преднина на Реал преди почивката. Симао Саброса имаше единствения шанс за Еспаньол, но го пропиля.

След почивката Давид Лопес пропусна за каталунците, а след това се изредиха да пропускат Иско, Ди Мария и Бейл.

Все пак уелсецът реализира 15-ия си гол за сезона в 64-та минута. Тогава той се разписа след хубаво подаване на Бензема и след като напредна с топката, не остави шансове на Кико Касия.

Малко след това попадение Симао имаше шанс да изравни, но Икер Касияс се справи и запази преднината на Реал.

В 86-та минута Мората направи 2:0 след хубава контра. Тогава той завърши атака след подаване на Анхел ди Мария. В последната минута на редовното време Пици намали на 1:2, но в даденото от съдията продължение отново комбинация Ди Мария - Мората завърши с гол на последния и резултатът беше оформен на 3:1.

Така Реал завърши сезона с 87 точки. По всяка вероятност обаче момчетата на Карло Анчелоти ще са трети. Еспаньол пък е с 42 точки и засега е 13-и, но може да падне още надолу след последните двубои от кръга.