Шампионът и водач в класирането на Примера Дивисион Реал Мадрид победи лесно у дома Расинг Сантандер с 3:1, а в същото време Севиля допусна загуба при гостуването си на новака Алмерия.

Отличен мач за Реал изигра капитанът Раул, който откри резултата в четвъртата минута, след като бе изведен на добра позиция от Рууд Ван Нистелрой.

Десният бранител на Сантандер Серхио Санчес направи мача лесен за Кралския клуб, отбелязвайки си автогол още в десетата минута на срещата.

Получил комфортна преднина, Реал контролираше темпото на терена и без много да се напряга вкара трети гол в 70-ата минута, като негов автор отново бе Раул, който прати топката във вратата на Тоньо след перфектно изпълнение на пряк свободен удар.

Бившият нападател на Реал Педро Мунитис вкара почетното попадение за Расинг 17 минути пред края, материализирайки добър пробив на Мохамед Тчите.

Севиля загуби с 0:1 визитата си на Алмерия, като единственият гол в мача бе дело на перуанеца Сантяго Акасиете Ариадела, четири минути преди края, а звездата на гостите Дани Алвеш бе изгонен в самото начало на втората част. За носителя на Купата на УЕФА в този мач не играха контузените Александър Кержаков, Фабиано, Корея и Ивица Драгутинович.

Реал поведе с четири точки пред Виляреал и с пет пред Барселона преди изиграването на останалите осем мача от кръга. Севиля е на 11-а позиция.