Генералният директор на Реал Мадрид Хосе Анхел Санчес и директорът по юридическите въпроси в клуба Хавиер Лопес Фаре говориха на свиканата пресконференция относно наказанието, което ФИФА наложи на клуба.

Санчес обяви като абсурдно наказанието, в което са посочени децата на Зинедин Зидан и братът на бившия играч на „белия балет“ Есекиел Гарай. Те са част от засегнатите деца, които нямат право повече да тренират с Реал Мадрид и трябва веднага да напуснат базата на клуба.

„Този клуб никога не е работил срещу непълнолетните играчи или техните семейства. Никога не сме взимали чуждестранни деца оставяйки ги далече от семействата им. Този клуб има ценности и етичен кодекс. Той е валиден от 2005 година насам. В клуба са работили различни длъжностни лица, но те никога не са нарушавали този кодекс“, коментира Санчес.

„Аргументите са погрешни. Абсурдно е да бъдем наказани заради децата на нашия старши треньор Зинедин Зидан. Това е толкова абсурдно. Същото важи в пълна степен за брата на Есекиел Гарай. Уверявам ви, че останалата част от случаите, за които е наказан клубът са абсолютно същите. Схемата е една и съща. Клубът е уверен, че ще успее с обжалването на това наказание“, добави генералният директор на Реал Мадрид.

„Посочените случаи са 39, а наказанието е заради осем футболисти, които веднага трябва да прекратят обучението си в нашата школа. Това е недопустимо. Имаме три дни да обжалваме и със сигурност ще го направим. Надявам се, че правосъдието ще възтържествува и няма да има последствия за клуба. Надявам се, че няма да се стигне до Спортния арбитражен съд в Лозана. Ако трябва обаче, ще подадем жалба и там.“

„Това наказание нанася сериозна щета върху имиджа на Реал Мадрид. Ние уважаваме ценностите на детството. Ние спазваме правилата и ще продължим да го правим. Няма да бързаме в привличането на нови играчи. Сигурни сме, че ще може да осъществим трансфери през лятото. Уверени сме, че няма да бъдем наказани. Флорентино Перес остана изключително неприятно изненадан от новината. Той и всички се надяваме, че няма да се стигне до наказание. Не мога да дам повече подробности относно наказаните играчи. Две от децата са синовете на Зинедин Зидан“, каза още Хосе Анхел Санчес.