Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес почти сигурно играе последните си месеци с екипа на „белия балет”, твърди „Марка”. Според изданието, нападателят ще премине през лятото в американския Ню Йорк Ред Булс. Условията, който му предлага щатския тим са идентични с тези, на които се радва Раул в Мадрид, така че той може да продължи спокойно кариерата си Отвън Океана. Ръководството на Реал ще остави своята легенда сама да решава дали иска да напусне Испания, и да премине в Ню Йорк.

„Марка” твърди още, че от американския клуб вече са отправили предложение към Реал и Раул, и е въпрос на време офертата да бъде приета или отхвърлена.

Самият Раул неведнъж е споменавал, че няма против да опита нещо ново, и да види как се играе в САЩ. Нападателят прекара цялата си кариера в Мадрид, въпреки непрекъснатите предложения към него от най-големите клубове в цял свят.

Агентът на Раул Хинес Карвахал призна, че клиентът му може би играе последния си сезон в Испания. „Вариантите пред него са САЩ и Катар,” казва Карвахал.

Ню Йорк Ред Булс готви оферти и за Паоло Малдини и Тиери Анри, което може да се окаже важно и за решението на Раул. Евентуално, нападателят на Реал Мадрид може да изпълни докрай договора си, който изтича през юни 2011, и след това да замине за САЩ.