Легендарният нападател Раул Гонсалес Бланко отново може да облече фланелката на испанския национален отбор по футбол на финалите на европейското първенство през това лято в Украйна и Полша, пишат испанските медии.

Селекционерът на испанския национален отбор Висенте Дел Боске сериозно мисли да повика Раул като вариант за нападението след контузията на Давид Вия. Освен това Раул е във феноменална форма и с игрите си в германския Шалке 04 доказва, че е заслужил повиквателната. През този сезон Раул е вкарал 20 гола в 43 мача с фланелката на отбора от Гелзенкирхен.

"Раул със сигурност е един от най-сериозните кандидати за националния отбор за европейското първенство", каза Дел Боске пред испански журналисти.

Бившият нападател на Раул Мадрид Раул Гонсалес Бланко има 102 мача с фланелката на испанския национален отбор, в които е вкарал 44 гола. Той бе рекордьор до появата на Давид Вия, който вкара 47 гола.

Раул за последен път игра с фланелката на испанския национален отбор на Мондиал 2006 в Германия.

Давид Вия продължава да се възстановява от тежката контузия - счупен крак, която получи през декември на световното клубно първенство в Япония.

Настоящият европейски шампион Испания на Евро 2012 е в група "С" заедно с отборите на Италия, Хърватия и Ирландия.