Капитанът на Реал Мадрид Раул Гонсалес призна, че голямата му мечта е да облече отново фланелката на испанския национален отбор. Според опитния голмайстор с времето всичко ще си дойде на мястото. Раул за пореден път изпрати послание чрез медиите към селекционера на Ла Фурия Луис Арагонес, че има желание да се завърне в състава.

„Надявам се да продължавам с добрата си работа в Реал Мадрид още дълго време и да се върна някой ден в националния,” каза днес Раул пред журналисти след тренировката на базата във Валдебебас. „Работя здраво всеки ден с мисълта, че може би ще играя на Европейското, или дори в следващата контрола на националния. Това е мечтата ми.”

Нападателят все пак заяви, че уважава решението на Луис Арагонес, който не разчита на Раул от 6 септември 2006 година.

„Чувствам, че за моя клуб съм от значение, президентът ме цени, както и бордът на директорите, и всеки, който работи в Реал Мадрид – техническия щаб и съотборниците ми. В националния отбор решенията се вземат от треньора и те трябва да бъдат уважавани. Сигурен съм, че играчите, които той вика, ще се справят много добре,” добави Раул.

Той отсече, че приема да му бъде организиран бенефис едва когато реши, че е приключил със спортната си кариера. Както е известно, испанската футболна конфедерация искаше да потуши напрежението между Раул и Арагонес, като организира почетен мач, с който да се отбележи приносът на голмайстора за националния отбор.