Легендата на Реал Мадрид Раул Гонсалес Бланко сподели, че по време на дългата му кариера на „Сантяго Бернабеу“, от кръвния враг Барселона на два пъти са се опитвали да му предложат трансфер в Каталуния.

В интервю за World Soccer, Раул признава: „На два пъти Барселона имаше сериозен интерес, но аз съм израснал в Реал Мадрид, и никога не бих играл за тях. Никога. Мадрид е моят град. Тук съм роден аз, цялото ми семейство е тук.“

Нападателят, който сега играе в Катар, добави и за други любопитни предложения, които е имал през годините: „Имах три страхотни оферти от Ювентус, но и Торино не ме привличаше като дестинация.“

„Нуждаех се от промяна и ново предизвикателство. Взех решението си да напусна Мадрид още преди Моуриньо да дойде. Естествено, разговарях с него, и двамата сме в приятелски отношения,“ заяви още Раул.

Той обсъди и болезнената за него тема с националния отбор, с който се раздели с противоречиви чувства. „Луис Арагонес просто реши да не ме вика. Такъв е животът, и такъв е футболът. Нормално е, защото имаше много добри играчи, от които да избира. Десет години бях щастлив в националния отбор. Сега се радвам на успехите на Испания. Постигнаха невероятни неща. Надявам се, че Испания ще стане шампион и на Мондиала в Бразилия. Ще е наистина историческо постижение,“ завърши Раул.