Карлес Пуйол, който се раздели с Барселона, заяви, че с престоя си на „Камп Ноу” е успял да сбъдне една мечта, която много малчугани имат. От следващия сезон големият капитан вече няма да извежда каталунците, а от тима от „Камп Ноу” организираха трогателно изпращане на заслужилия си играч.

„Изживях мечтата на милиона деца. За мен бе привилегия. Дойдох тук като дете, а си тръгвам със семейство”, започна Пуйол.

„Сега за мен е важно да се възстановя. През тези седмици трябва да помисля върху много неща. Това, разбира се, няма да са само мои решения, нужно е да ги коментирам и със семейството ми. Разговарях с клуба, от там ми казаха много хубави неща”, продължи Пуйол и допълни: „Концентриран съм върху това да оздравея. Но не се виждам като треньор един ден. Това не е нещото, което ме привлича”.

„Тази година не можах да изиграя много мачове. Не успях да помогна на клуба, когато имаха нужда от мен. Искам да преодолея проблемите с коляното ми”, поясни капитанът.

„Искам да благодаря на Испанската футболна федерация. За мен винаги е било удоволствие да работя с тях”.

Пуйол реши да отправи и свое послание към съотборниците си, които и занапред ще дават облика на Барса: „Наслаждавайте се на всеки ден тук, защото вие наистина сте привилегировани”.

„Един от най-специалните за мен моменти, когато бях в Барселона, бе когато Абидал вдигна трофея от Шампионската лига. Тогава не бях с тима, но изживях необикновена емоция. Трудно е да се опише”, спомни си Пуйол.

Защитникът коментира и слуховете за съществуващи оферти към него от Катар: „Трябва да съм честен към всички - в момента не мога да играя никъде. Имам проблеми с коляното. Колкото до Милан, едва ли ще подпишат с мен”.

За финал големият капитан заяви, че може неговият цикъл в Барса да е приключил, но добави, че това не означава, че цикълът за клуба е свършил. „Барса ще продължи да побеждава”.