Треньорът, който наложи Карлес Пуйол в първия състав на Барселона Луис ван Гаал се изказа доста ласкаво по адрес на откритието си. Повод за изказването на специалиста стана раздялата на дългогодишния капитан с каталунците, а Ван Гаал обяви уверено, че Пуйол е пример за всички футболисти и добави, че това е играч, който винаги гледа напред.

„Пуйол е пример за всички играчи и най-вече за съотборниците си. Той е капитан, който винаги гледа напред и вниква в дълбичината на нещата. Завръщането му след травмата, която получи, бе доста трудно, но сега лека, полека виждам, че набира сила. Очаквам да го видя на Мондиала и Дел Боске да разчита на него”, коментира Ван Гаал, който е спряган за бъдещ наставник на Манчестър Юнайтед.

Същевременно самият Пуйол не скри, че таи повече от добри чувства към холандеца, като го определи, като много добър треньор. Пуйол се върна с носталгия към миналото и си припомни за първите му мачове в първия тим на Барса, които минаха под ръководството именно на Ван Гаал.